GRÖTIGT

Man vet att man är stark när man söndrar persikokärnan:D


KÖRSBÄR ♥ CHOKLAD


Dela 5 körsbär i bottnen på varje kopp.
Koka upp 130 g mörkchoklad och 1 dl vispgräde. Tillsätt en klick smör (så det inte blir för hårt), ta av från plattan och blanda i ½ dl kakaopulver. Häll chokladmassan över körsbären och låt stelna i kylskåpet.


EN FRUCKOST, ETT MORGONMÅL


HALLONCROISSANTEN


CAESARDRESSING

2 1/2 dl rapsolja
1 ägg
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
1/2 krm nymalen svartpeppar
1/2 krm salt
ev 1/2-1 msk vitvinsvinäger
Mixa allt utom osten i en mixer eller med stavmixer tills det tjocknar. Krydda med peppar, salt och ev vitvinsvinäger.
EL-AVBROTTS BAKELSER
Och ja, det var precis vad som hände mig. Det åskade och så plötsligt hade vi ingen elektricitet och i det här receptet behövs både mixer och ugn...

Till 5 bakelser:
100 g pekannötter
75 g sötmandel
2 msk honung
1 ägg
mascarpone
hemlagat vaniljsocker
färsk frukt och bär
Sätt ugnen på 175 grader (om ni har el, annors vänta lite med det:D). Mixa nötterna till en grynig massa och blanda med ägget och honungen. Tryck ut i muffinsformaroch grädda i en kvart, låt kallna.
Blanda mascarponen tillsammans med sockret och klicka ut i muffinsformarna. Dekorera med frukt och bär.


DEN LILLA BAKELSEN

Det här är receptet med stort R! Det är så enkelt och faktiskt rätt hälsosamt också, det innehåller varken socker, smör eller mjöl. Receptet får ni i morgon!
FRUCKOST

Turkisk yoghurt
1 Banan
Frysta blåbär
Rostade kokosflingor+nötter
Honung
SOMMARSOPPA

SOMMARSOPPA
7½ dl yoghurt
dill
lök
vitlök
mynta
3 vanliga potatisar+ 3 rosamunda potatisar
1 frilands gurka
3 morötter
buljong
Fräs lök och vitlök tillsammans med dill i en kastrull. Stek de skurna grönsakerna i kastrullen, häll på buljong och låt koka tills grönsakerna mjuknat. häll till sist i yoghurten och blanda i myntan.

MEZE
Imorgon åker jag till Tyskland (+sverige+danmark) för lite på en halv månad, men vi hörs i slutet av juli. Men ta det lungt det kommer upp tidsinställda inlägg om min internet vill samarbeta:D

Jag beställde en tallrik med en massa små rätter, b.l.a. hummus, falafel, halloumi och tabouleh. Visst ser det gott ut?

SOMMAR SÖTSUGET










ITALIENSKA TUNNBRÖDSRULLAR

8 st |
tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm |
250 g |
mozzarellaost |
4 st |
tomater |
1 st |
basilika i kruka |
25 g |
pinjenötter |
2 msk |
olivolja |
4 krm |
salt |
4 msk |
olivolja till stekning |
Tärna mozzarellaosten i 1/2-cm stora kuber.
Dela tomaterna längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.
Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.
Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.
Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden.
Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek 4 tunnbröd åt gången, någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.
KYCKLINGBULLAR MED VITLÖK

400 g |
kycklingfärs |
1 st |
ägg |
0,5 dl |
ströbröd |
1 st |
vitlöksklyfta |
0,5 dl |
persilja, hackad |
|
salt, peppar |
|
smör till stekning |
Blanda kycklingfärs, ägg, ströbröd, persilja och den pressade vitlöksklyftan.
Salta och peppra efter smak.
Rulla till köttbullar och stek bullarna på medelvärme tills de är genomstekta.

KOKOS TIPSET


CAL SLAW

Morot
Kål
Vår lök
Röd lök
Dill
Majonäs
Creme fraiche
Söt sur chilisås
UNDERBAR HALLON KOLA CHEESCAKE


1½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör
3 ägg
200 g philadelphiaost
1½ dl matlagningsyoghurt
1 dl florsocker
¾ dl hallonsylt
½ dl hallonsylt
200 g hallon
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk sirap
1 dl vispgrädde
1. Värm ugnen till 200°.
2. Blanda havregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ner det till en smulig röra.
2. Tryck ut smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet en stund.
3. Grädda pajskalet 10 min i nedre delen av ugnen.
4. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 min.
5. Ta ut och låt den kallna helt, gärna till nästa dag. Bred då hallonsylt över ytan och lägg på ett lager färska hallon.
6. Koka ingredienserna till kolasåsen ca 5 min och ringla den varm över hallonen inför serveringen.