OREOGLASS
Det är otroligt hett ute, och ni vet inte vad ni går miste om ifall ni inte testar den här glassen. Det finns inget godare än den här glassen som sakta smälter i munnen med en mörk chokladsmak med knapriga chokladoreos i.
Dessutom är den gjord på lättmjölk och inte på grädde, så ni kan sleva i er (vilket ni kommer att göra) hur mycket ni vill!
OREOGLASS
4 äggulor
1 dl strösocker
5 dl lättmjölk
100 g mörkchoklad
1 dl kakao
8 oreos (med choklad överdrag)
Separera äggulor och -vitor. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt med elvisp.
Värm mjölk, choklad och kakao i äggvispet under kraftig vispning.
Häll mjölkblandningen i äggvispet under kraftig omvispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm på mycket låg värme i ca. 5 minuter under omrörning. Passa noga, börja´r det koka blir blandnigen grynig.
Häll upp blandningen i en 20x20 cm form och låt svalna.
Frys ca. 1½ timme, rör några gånger under tiden.
Krossa kakorna och tillsätt dem i glassen.
Frys ytterligare 1½ timme.
Jag borde nog härma dig och ha samma nyårslöfte! Det börjar bli lite för många utrivna recept här hemma :)
Mumms!