CHOKLADCUPCAKES MED ROSAFROSTING
I vissa sammanhang är cupcakes lite överskattade. Som jag sagt förut det är en trend, ett fenomen inte bara en dekorerad muffins. Men otroligt goda är de! Och vackra också!
|
|
50 g |
smör |
1,75 dl |
mjölk |
2 st |
ägg |
1,5 dl |
socker |
1 tsk |
vaniljsocker |
2,5 dl |
vetemjöl |
2 tsk |
bakpulver |
4 msk |
smulten choklad |
1 krm |
salt |
Frosting:
200 g vitchoklad
200 g philadelphiaost
karamellfärg
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka chokladen, smält smöret och blanda ner choklad och mjölk.
3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker fluffigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, smulten choklad och salt. Vänd ner choklad- och mjölblandningen i äggsmeten.
5. Ställ pappersformarna en muffinsplåt för att smeten inte ska rinna ut. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Smält vitchokladen över vattenbad och blanda med färskosten och lite karamellfärg. Bred på de avsvalnade cupcakesena.
fin blogg!
tackar<3