CHOKLADCUPCAKES MED ROSAFROSTING

I vissa sammanhang är cupcakes lite överskattade. Som jag sagt förut det är en trend, ett fenomen inte bara en dekorerad muffins. Men otroligt goda är de! Och vackra också!



100 g



choklad, mörk

50 g

smör

1,75 dl

mjölk

2 st

ägg

1,5 dl

socker

1 tsk

vaniljsocker

2,5 dl

vetemjöl

2 tsk

bakpulver

4 msk

smulten choklad

1 krm

salt


Frosting:
200 g vitchoklad
200 g philadelphiaost
karamellfärg

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka chokladen, smält smöret och blanda ner choklad och mjölk.
3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker fluffigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, smulten choklad och salt. Vänd ner choklad- och mjölblandningen i äggsmeten.
5. Ställ pappersformarna en muffinsplåt för att smeten inte ska rinna ut. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Smält vitchokladen över vattenbad och blanda med färskosten och lite karamellfärg. Bred på de avsvalnade cupcakesena.


Kommentarer
Postat av: jamandas

fin blogg!

2010-10-28 @ 11:53:56
URL: http://jamandas.blogg.se/
Postat av: ama

tackar<3

2010-10-28 @ 13:34:36
URL: http://amandx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0