JORDGUBBSKOMPOTT MED LIMEMOUSSE
Det här är en alldeles underbar och vårig desert! Den är inte för söt, och den är inte heller allt för svårt att laga. Testa den!
Förästen så var det här mina första jordgubbar i år, så där om ni nu ville veta...
KOMPOTT:
2 stycken gelatinblad
500 g jordgubbar (spara några till garnering)
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
LIMEMOUSSE:
¾ dl lime saft (3 limear)
2 dl kesella
2 dl vispgrädde
0.75 dl socker
Blötlägg gelatinbladet 5–10 minuter. Snoppa jordgubbarna och kör dem till puré i matberedaren tillsammans med sockret (det vanliga + vanilj).
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme, se till att det smälter helt och hållet så att det inte blir några klumpar. Häll jordgubbspurén i gelatinet och rör om. Blanda noga.
Fördela jordgubbskompotten i glasen. Ställ glasen i frysen i 10 minuter så att krämen sätter sig.
Pressa limen. Rör samman den med kesella och socker och blanda noga. Vispa grädden och blanda ner den.
Häll limemoussen på jordgubbskompotten och ställ in i frysen tills servering (glasen spricker inte, vilket jag trodde att de skullle), ta ut 15 miuter i förväg i rumsvärme.
Garnera med jordgubbar!
åå vad det där ser gått ut ! :D
aaaaah! Ja sku göra VAD som hälst för att ha detdär framför mig nuuu :D haaha
Good site, good idea, but, in my humble opinion, you need change design...