PAELLA

PAELLA
2 medelstora gula lökar
2 klyftor vitlök
6 msk olivolja
1 dl vitt vin
4 dl risotto ris
8 dl hönsbuljong
1 påse (0.5g) saffran
1 tsk salt
4 krm vitpeppar
3 krm cayennepeppar
400 g gröna musslor
olika sorters skladjur, frysta eller färska
3 paprikor i olika färger
1 paket frysta ärter
chorizos
höna
Borsta musslorna. Släng öppna musslor. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs löken i två msk olja i en gryta och slå på vinet. Lägg i musslorna. Lägg på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig. Släng sådana som är stängda. Ta upp musslorna och lägg på en tallrik. Spara spadet till riset.
Fräs riset med saffran och vitlök i två msk olja. Tillsätt musselspad och hönsbuljong. Koka 20 min. Strimla paprika och hacka tomaterna. Fräs paprika, tomatbitar och ärter i två msk olja i en panna. Blanda i skaldjuren.
Lägg upp riset på ett fat och blanda i resterande ingredienser. Lägg på musslorna. Servera med bröd, aioli, grillad höna och grillade chorizos.
åh vilka härliga och somriga bilder! :) Paella är ju så gott också! Och det är verkligen något speciellt med att sitta ute och äta! :)
Längtar efter sommaren när ja ser dom bilderna! Härligt!
Ojj paella är så gått :D man vill ju bara att det ska bli sommar när man ser dom här bilderna :)