BAGUETTER

Jag har ingen baguette plåt så de är inte runda, men goda är de, otroligt goda! De har just den rätta söta smaken och är god till maten med lite aijoli.

BAGUETTER

DEG 1 ( P O O L I S H )
5 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl special

DEG 2
15 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
1 sats deg 1 (poolish)
1 msk salt
1 msk strösocker
7–8 dl vetemjöl special
Matolja till plåtarna

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
2. Tillsätt vetemjöl och rör tills den lösa degen är slät.
3. Täck bunken med plastfilm och jäs i minst 4 timmar i rumstemperatur eller i kyl över natten.

1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om.
2. Tillsätt deg 1, salt, strösocker och sist vetemjöl tills degen går ihop. Arbeta degen (i maskin på låg hastighet) i cirka 15 minuter.
3. Jäs i bunken under bakduk i cirka 1 1/ 2 timme.
4. Sätt ugnen på 240 grader.
5. Stjälp över degen på välmjölat bakbord, dela den i fyra delar och tryck försiktigt ut varje del med fingrarna till en rektangel.
6. Vik in långsidan på varje rektangel, rulla ihop och spetsa till ändarna.
7. Vrid baguetterna ett varv och lägg dem på en välsmord baguetteplåt (eller på en vanlig plåt).
8. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
9. Pensla baguetterna med vatten. Gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ genast in plåten i mitten av ugnen.
10. Sänk temperaturen till 200 grader när bröden börjar få färg.
11. Grädda tills bröden sammanlagt stått inne i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.


Kommentarer
Postat av: julia

Hejj !

Söt blogg kika gärna in på min, och svara gärna på vad du ska göra ikväll (:

Vi kan kanske följa varann på bloglovin ? Kram !

2010-07-20 @ 20:21:38
URL: http://juliaofsweden.webblogg.se/
Postat av: MOOOLLYS

Hej allt bra? :D

2010-07-20 @ 23:32:03
URL: http://mooollys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0