LINSGRYTA MED RUSSINCOUSCOUS
Minns ni det här receptet? Det var så otroligt gott, och ända sedan jag lagade det senast har mamma villa äta det igen. Så igår kväll blev det linsgryta. Det går så snabbt- det är verkligen en under rätt som smakar otroligt gott!

Linsgryta med russingryn
1 lök

Linsgryta med russingryn
1 lök
2 pressade vitlöksklyftor
Curry, Chili, Kanel
3 dl vatten
1 tetra tomatkross
1 tärning buljong
2 msk tomatpuré
2 msk mangochutney
2 dl röda linser
salt och peppar
4 portioner couscous
1 dl russin
3 msk mangochutney
salt och peppar
olja
1. Finhacka löken och bryn med vitlök, chili, kanel och curry.
2. Häll på vatten, buljong, tomatkross och linser.
3. Låt koka upp, rör om. Häll sedan ner chutney och pure. Låt puttra under lock i ca 10-15 min.
4. Koka couscousen enligt förpackningen. Rör ner chutney, russin, kryddor och persilja. Smaka sedan av grytan med mer kryddor.
5. servera
Kommentarer
Trackback