SOMMAR PAELLA

Det låter kanske lite konstigt, men hos oss är det tradition att alltid äta paella på midsommaraftonen. Här får ni det underbara receptet. I år blev det inga hembakta baguetter, men de från bageriet är ju nästan som hembakta!

PAELLA

2 medelstora gula lökar

2 klyftor vitlök

6 msk olivolja

1 dl vitt vin

4 dl risotto ris

8 dl hönsbuljong

1 påse (0.5g) saffran

1 tsk salt 
4 krm vitpeppar

3 krm cayennepeppar

400 g gröna musslor

olika sorters skladjur, frysta eller färska
3 paprikor i olika färger

1 paket frysta ärter

chorizos
höna

Borsta musslorna. Släng öppna musslor. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs löken i två msk olja i en gryta och slå på vinet. Lägg i musslorna. Lägg på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig. Släng sådana som är stängda. Ta upp musslorna och lägg på en tallrik. Spara spadet till riset.

Fräs riset med saffran och vitlök i två msk olja. Tillsätt musselspad och hönsbuljong. Koka 20 min.  Strimla paprika och hacka tomaterna. Fräs paprika, tomatbitar och ärter i två msk olja i en panna. Blanda i skaldjuren.

Lägg upp riset på ett fat och blanda i resterande ingredienser. Lägg på musslorna. Servera med bröd, aioli, grillad höna och grillade chorizos.


Kommentarer
Postat av: Fanny

Schysst sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-07-13 @ 01:18:59
URL: http://djurförsäkring.net
Postat av: Tara

Tack:D Ja, jag har designat den själv:)

2011-07-13 @ 15:59:27
URL: http://tortelina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0