TOFUGULASCH

Plötsligt är mitt liv väldigt händelserikt, men tro mig det är inte bloggens död. Om några dagar borde den födas på nytt i ny skepnad, och då mina vänner kommer uppdatering åter in föras!
GULASCHSOPPA MED TOFU

200 g morötter
200 g rotselleri
200 g palsternacka
1 gul lök
1 paprika
2 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1½ msk vitvinsvinäger
200 g tofu 
2 msk rapsolja
2 krm salt

Skala och skär morot, rotcelleri och palsternacka i mindre bitar.
Skala och strimla lök och vitlök. Plocka och finhacka timjan.
Fräs lök, vitlök och tomatpuré´i oljan 1 min. Tillsätt vatten, buljongtäringar och vinäger. Tillsätt morot, rotcelleri, palsternacka och timjan. Låt småkoka under lock 20 min. 
Tärna tofun. Stek den gyllenbrun 2-3min, salta. Toppa soppan med tofun.

SNABBA HIMMELSKA BROWNIES

Vet ni? Nu är min provvecka äntligen slut och det räcker ett tag tills nästa så nu blir det uppdatreing igen! Dessutom kommer det att hända nåt speciellt med bloggen den här veckan!!!
I alla fall, den här browniesmeten köpte jag när jag var i Stockholm och när jag kom hem testade jag den. Det var sååå gott och praktiskt. Och utan tillsatsämnen. Så ska ni till Sverige tycker jag ni ska testa :D


BATATRÖRA MED INGEFÄRA OCH VITLÖK

Den här röran har en sådan där härligt höstig färg! Den smakar alldeles otroligt gott och du kommer villa äta väldigt mycket av den när du äter av den med färsk batong! Så varför inte testa?
800 g batat
3 msk olivolja
½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
saften av 1 lime
salt+peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala bataten och skär den i små små kuber. Rosta i ugnen med olivolja i 20 minuter. Blanda om emellanåt. Låt svalna. Mixa alla ingredienser och salta och peppra enligt smak.

RSS 2.0