CHOKLADSUGET

Sällan blir chokladsuget så stort att man faktiskt tar tag i det. Om vi inte har choklad hemma-vilket man skulle kunna tro att vi alltid har eftersom min bror är konditor, men nej-försöker jag tänka på något annat. Men igår gick det så långt att jag måste baka en kladdkaka! Jag använder alltid samma recept och det är lika gott varenda gång!

KLADDKAKA

2 ägg
2½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g smält smör
3 dl socker
1½ dl mjöl

Rör först ihop ägg och socker och blanda sedan i resten av ingredienserna. Lägg i en smörad och bröad form och grädda 175 grader i 20 minuter.



Ett gammalt nummer av ELLE mat & vin med et choklad special bidrog till suget!


INTERNATIONELLT

Gårdagens middag bestod av internationell plockmat! Sillsmörgås, vårrullar och italienskt! Gott var det men kom ihåg att äta en i taget och inte allt sammtidigt, för det tror jag inte skulle bli så gott!

SILLSMÖRGÅS


2-4 skivor mörkt bröd
matfett
2 matjesfiléer
1 ägg, hårdkokt
1 liten gul lök
1 msk ättika
3 msk grädde, vispad
1 msk ströbröd
1/2 tsk senap
lite nymalen peppar

Finhacka sillen och lägg den i en skål. Mosa med finhackat ägg och riven lök. Rör ner de övriga ingredienserna. Fördela sillröran på brödet!

 

VÅRRULLAR


100 g glasnudlar, vermicelli
2 msk olja
100 g fläskfärs (valfritt)
2 klyftor vitlök
2 dl riven morot
1 ägg
2 dl riven färsk kål
1 msk fisksås
1 pkt vårrulleplattor 12 x 12 cm
1 msk maizena och 1 msk vatten
5 dl olja till fritering
Söt chilisås + sojasås 

Låt vårrulleplattor eller filodeg tina några timmar innan. Låt glasnudlar bli mjuka i vatten (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar. Pressa vitlöken i en skål och blanda i nudlar, morot, ägg, kål och fisksås. Stek i olja under omrörning i fem minuter. Gärna i en wok eller panna med höga kanter. Låt svalna. Lägg 1 matsked fyllning på varje degplatta. Vik in ändar, rulla ihop och "klistra" skarven med maizena och vattenblandningen. Vårrullar kan nu frysas. Stek vårrullarna i solrosolja tills de fått en gyllengul färg. Du kan också ugnsteka dem på inoljad ugnsplåt. Servera på fat med söt chilisås att dipp i.


Och det italienska vet ni väll alla hur man lagar? På våran italienska taldrik ingick det tomat, mozzarella, basilika, soltorkade tomater, oliver och parmaskinka! 

                          


GOD MORGON!


I morsse testade jag en ny apelsinsaft, Pascual pure squeezed orange juice! Det var en positiv överraskning. Den smakade nästan som om man hade pressat den själv och var inte gjord på koncentrat, (de som är gjorda på koncentrat är änligt mig totalt smaklösa och smakar ofta bara vatten!) och innehöll rätt mycket fruktkött.


Så här mysigt hade vi igår på Earth hour! Vi spelade alfapet i ljussken. Jag vann och det var mycket tackvare mitt fantastiska ord, ordstum. Mysigt var det iallafall!

CHOKLADFONDANT

Det här är den ultimata deserten för en choklad älskare. Chokladen bara rinner ut när man sätter i skeden. Den passar perfekt för att lysa upp den här mörka och dimmiga lördagen! Och ikväll blir det ju ännu mörkare när vi släcker lamporna i en timme för Earth hour. Är ni med?


CHOKLADFONDANT (8PORT.)

3 st ägg
130 g socker
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
55 g mjöl

1. Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.
2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.
3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.
4. Smörj och pudra 1,5 liters formar med kakao.
5. Fyll formarna till hälften med smet. Lägg ner en kula choklad och fyll den helt med smet. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.
6. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader.
7. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på serveringsfat. Fyllningen ska dock vara lös inuti, så att det rinner ut när man sätter skeden i den. Servera med röda vinbär och vaniljglass!




TAGLIATELLE MED LINSSÅS OCH FETA

Kvällens middag är just avslutad och den var otroligt god! Relativt lätt lagad och väldigt hälsosam. Rätt mättande också, så fastän vi hade av den underbara och överblivna chokladmousse tårtan från cafét orkade  jag inte äta.

TAGLIATELLE MED LINSSÅS OCH FETA

280g fullkornstagliatelle
2 morötter
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
500g krossade tomater
2dl vatten
1½tsk salt
2krm nymald svartpeppar
2dl röda linser
1 kruka oregano
200g fetaost

1. Skala och grovriv morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Lägg morötterna och lök i en gryta och häll på tomatkross och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt koka under lock ca. 20 min.
3. Hacka hälften av oreganon och rör i såsen.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Tärna fetaosten. Servera pasta och sås och strö över fetaost och resten av oreganon.


FOCCACIA

Jag älskar de här somriga bilderna på min foccacia som jag tog på sommaren. Nu regnar det och detfinns fortfarande snö ute. Fast regnet kanske snabbar på snö smältande, och de har ju faktiskt lovat tio pluss grader till nästa vecka. Fast av någon anledning tvivlar jag rätt starkt på det! Nåja tills dess får jag väll njuta av bilderna och ni av foccacia för ni måste verkligen laga det här otroligt goda brödet och det passar ju perfekt till fredags middagen!

FOCCACIA

25 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1/2 tsk gourmetsalt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl

Olivolja till pensling
1 dl svarta oliver, urkärnade
1 dl soltorkade tomater
Små färska kvistar
Flingsalt att strö ovanpå brödet

1.Sätt på ugnen och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja och salten därefter mjölet ( det blir en lös deg).

2.Låt jäsa under bakduk i en lugn miljö 40 min. Smörj en långpanna 30x40 cm och tryck ut degen med mjölad hand.

3.Pensla degen med olivolja (var inte snål med oljan) och stoppa ner oliverna och de soltorkade tomaterna i brödet, gör gropar med fingret .

4.Stick ner rosmarinkvistarna och strö flingsalt ovanpå.

5.Låt degen jäsa under bakduk till dubbel höjd. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min i 200 grader eller tills brödet fått färg.






DAGENS SMOOTHIE

Eller egentligen gårdagens smoothie!

Dagens smoothie och nyaste nummret av Glamour.

Dagens smoothie innehöll inte så mycket men den var väldigt god:
Banan
Röda vinbär
Ekologisk äppelsaft


NÄR MELLANMÅLET ÄR MÅLET!

I dag när jag kom hem från skolan åt jag ett ordentligt mellanmål innan jag gick till dansen. Det var ett recept från en kokbok som jag länge ha villa testa. Jag är nog inte så ofta redo att lägga ner så mycket tid på ett mellanmål, brukar nöja mig med en smoothie, men idag kändes det som om det behövdes!


SANDWICH MED TONFISK (6 SNITTAR)

1 Hårdkokt ägg
½brk Tonfisk i olja
¾dl Majonäs
1 Tomat
1tsk Kapris
Salt & svartpeppar
6 skivor orostat rostebröd

Koka ägget i ca. 10 minuter. Häll ut oljan ur tonfiskburken och mosa med en gaffel i en bunke och blanda ner majonäsen. Dela tomaten mitt itu och  ta ut/ät upp kärnhuset och skär sedan i små fyrkanter. Skala och hacka äggetfint. Blanda neer tomaten och ägget i bunken. Sätt i kaprisen och blanda lite försiktigt. Smaka av med salt och peppar.


HÄLSOSAM HALLONPAJ

På veckoslutet lagade jag och Linda en jättegod hallonpaj. Hallonen hade de plockat själv i deras underbara koloniträdgård. Där odlar de allting själv, krusbär,rabarber, potatis, zucchini, alla färgers vinbär (som vi förövrigt har frysen full av) och en massa andra grönsaker och bär.
Här är receptet och det innehåller rågkli så pajen är rätt hälsosamt (om man då bortser sockret, smöret och mjölet förståss)

Pajbotten:
1dl flytande margarin
1 ägg
½dl socker
1dl rågkli
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Fyllning:
2-3dl hallon
200g kvarg
1ägg
2dl hallonpuré/sylt
1tsk vaniljsocker

1. Sätt på ugnen!
2. Blanda ingredienserna till pajbottnet i en skål och tryck ut det i en pajform.
3. Lägg hallon på bottnet så att det täcks.
4. Blanda restenn av ingredienserna till fyllningen i en skål. Häll på pajbottnet och hallonen och grädda 30-35 minuter i 200 grader.

     


GLAD VÅFFELDAG!

På torsdagen, firar vi våffeldagen! Så firar vi också mitt besökar rekord på hela 12 personer :) och min 266 plats av 300 på matbloggstoppen! Till mina våfflor har jag använt ett hederligt våffelrecept från Hemmets kokbok. Det blir cirka åtta laggar av smeten. Mina blev rätt bleka, jag vet inte vad det beror på. Fast gått blev det iallafall. Jag brukar äta mina våfflor bara med sylt men det finns en massa olika varianter:

1.*Hallon
*Blåbär
*Turkisk yoghurt
*Florsocker
2.*Hallonsorbet
*Chokladsås
3.*Florsocker
*Rostade mandelspån
*Turkisk yoghurt
*Honung
4.*Kallrökt lax
*Finhackad lax
*Pepparrots färskost
*Citron
*Gräslök
5.*Finhackad chilipeppar
*Finhackad dill
*Hackade musslor
Serverings förslagen är ur Lagalätt nr3/2006

FRASVÅFFLOR

3dl vetemjöl
2dl iskallt bubbelvatten
3dl grädde
1msk smältsmör till gräddningen

Blanda mjöl och vatten, vispa grädden och tillsätt den försiktigt.

Hetta upp våffeljärnet och pensla adet med lite smält fett. I regel behöver bara första laggen smörjas.

Häll ca. ¾dl smet och grädda våfflan ljusgul.







DAGENS SMOOTHIE


Dagens smoothie innehöll:
Röda vinbär
Banan
Nypon-och boysenbärssoppa
Naturell yughurt


SALTIMBOCCA MED KYCKLING

Det här var gårdagens middag och det var jättegott och inte så svårt att göra som det verkar. Påriktigt skall man laga saltinbocca med kalvkött men det är både billigare och lättare att få tag på kycklingfiléer!

SALTIMBOCCA 4PERS.

4 kycklingfiléer
4 stora skivor lufttorkad skinka
8 stora blad färsk salvia eller flera små eller 2 tsk torkad
1 dl torrt vitt vin/olja
1/2 apelsin

pasta
salvia
parmesan
salt
peppar


1. Starta ugnen på 200 grader.

2. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra dem försiktigt.

3. Dela på skinkskivorna och vira in de halva kycklingfiléerna i varsin bit skinka. Ett stort blad salvia eller flera små ska också vara med i paketen.

4. Ta fram en eldfast form eller panna som ganska precis rymmer kycklingpaketen i ett lager.

5. Häll i det vita vinet eller något annat som gör att köttet inte fastnar i formen som t.ex. olja och pressa i apelsinen i formen.

6. Lägg ner kycklingpaketen och stek i ugnen i 15 minuter. Kolla några gånger mot slutet så att paketen inte bränner fast i botten på formen. Kyckling ska vara genomstekt för att de läskiga magsjukebakterier som ibland finns i köttet ska tappa stinget. När du test-sticker med en gaffel eller sticka ska det sippra ut ofärgad köttsaft. Men låt inte filéerna stå inte för länge. Då blir de rysligt torra och tråkiga.

7. Koka pastan medan kycklingen står i ugnen.

8. Stek den överblivna salvian i olja och häll på den färdigkokta pastan.
10. Servera kycklingpaketen med pastan.
 


BUCHSTABEN SUPPE

Nu är jag tillbaka igen från både Tyskland och en spy sjuka! Har alltså inte ätit något som är riktigt värt att blogga om, har levt på Buchstaben suppe hela veckan. Det är grönsaks buljong med bokstavsformade makaroner i! Och vet ni vad? Det är faktist jättegott det också! Köpte med mig några paket hem.
 


MELODIFESTIVALSMYS ♥

Som alla andra bloggar måste jag väll skriva ett Melodifestivalen inlägg! Jag menar det finns inte en blogg som inte har skrivit något om det, och nu är det min tur!
Nu är det alltså dags för det traditionella  melodifestivalsmyset och i kväll ingår det hummus och lite chips. Vet inte riktigt vem jag hejar på, har inte riktigt följt med i år, men Anna Bergendahl är väll förhands favorit även om jag själv måste säga att den är rätt tråkig.

NU BÖRJAR DET!!!

NAJS!!!

Nu går den sista Oreon. Dat blev inga Oreo pops, så jag får väll köpa fler imorgon då jag åker till Tyskland igen. Vi skall nämligen gå på café mässan i Hambug. Det skall bli skoj. Jag vet inte riktigt vad det går utpå bara att det är jättestorrt men jag hoppas naturligtvis på en massa gratis saker á la mässor. Det blir alltså inte uppdatering på en tid men om jag får säga själv har jag varit rätt aktiv den här veckan!

MARDRÖMMEN...

På kvällen inträffade min värsta mardröm. Jag blev utskickad till butiken för att köpa lök, sallad och tomat. När jag valt ut det bästa paketet med körsbärs tomater stälde jag mig snällt i kön. I kön träffade jag en av våra stamkunder från cafét som glatt började prata med mig. Bakom mig stod ett fyllo, kanske inte särskilt fullt men de är i alla fall väldigt skrämmande. Jag pratade glatt på med kunden för att försöka verka alldeles lugn då jag plötsligt tappade tomat paketet och tomaterna rulade ut över golvet. Det är min värsta mardröm att söndra något i en butik. Som tur räddade kunden mig med att babbla på om att det var hennes fel eftersom hon talat med mig och jag behövde inte betala för paketet och fick dessutom gå före hela kön när jag valt ett nytt paket. Jag vet inte riktigt vad det var fyllot sa men han pratade också på.   
När jag kom hem medelade mamma glatt att vi behövde dill. Fast denna gång blev det en lite lugnare tur till affären.
Detta var i allafall resultatet för butiks färderna:

DILLPOTATIS:

2 rödlökar
olivolja
rödvinsvinäger
tärnad frusen potatis
2dl grädde
1 kruka dill
1 liten burk creme fraiche

1. Hacka rödlöken och fräs den i olja i en kastrull ,häll på vinäger så att det täcker löken och låt koka tills vinägern kokat in.
2. Häll i potatisen, grädden och crema fraichen. Salta och peppra.
3. Koka upp och servera med i klippt dill.

APRIKOS OCH TRANBÄRS KOMPOTT

Börjar halv tolv i dag. Verkligen skönt, tror inte någon kraft i världen skulle fått upp mig klockan sju i morse!
I går lagade jag aprikos- och tranbärskompott. överraskade mamma och Jan med det imorse och hittade två tomma glas på diskbänken när jag steg upp så det är väll ett täcken på att de måste ha gillat det! Man skall äta det med yoghurt till morgonmål. Fast det går också alldeles utmärkt att äta till desert med lite glass. I kylskåpet håller kompotten i en vecka.

1 vaniljstång
2½dl färskpressad apelsinjuice
        (ca. 5 apelsiner)
225g torkade aprikoser
100g torkade tranbär
2msk flytande honung
1dl vatten
200g yoghurt
50g rostade mandelspån el. pisaschnötter

1. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna. skrubba apelsinen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen.
2. Koka upp alla ingredienser inkl. vaniljstången. (Inte rostade mandelspån el. pisaschnötter)
3. Sänk värmen och låt puttra 10 minuter tills frukten blivit mjuk och går sönder när man rör runt med sleven.
4. Låt kompotten svalna. Servera mes youghurt och topp med rostad mandel/nötter

  


PRODUKTIVITET!

Jag måste säga att det varit riktigt skönt att få stanna hemma idag. (förståss, det var väll onödigt att skriva?) Har dessutom varit riktigt produktiv, fast läxorna måste jag ju nog ännu ta itu med! Förutom morotskaka och müsli har jag även åstadkommit en tredje grej i matväg, men det får ni läsa mera om i morgon eftersom jag skall överraska mamma med det i morgon.
Fast här är en liten ledtråd:

och här är lite mera morotskake bilder:


KANELMÜSLI

"Egen müsli är det godaste som finns, och så lätt att göra.
Med nötter blir det extra nyttigt!"

KANELMÜSLI (15 PORTIONER)

2dl hasselnötter
1liter havregryn
1dl pumpakärnor
1msk kanel
1dl strösocker
1dl vatten
½tsk salt

1. Sätt ugnen på 200grader
2. Grovhacka nötterna. blanda med övriga ingredienserna på en plåt
3. Rosta en fin färg i ugnen ca.25 minuter, rör om några gånger
4. Låt svalna i lufttät burk


                               


MOROTSKAKA

Har ätit morgonmål med granntjejerna på cafét . Det var riktigt trevligt och vi skall göra det på nytt nästa torsdag. Annaors får jag bli hemma idag. Vi har nämligen sportdag i skolan idag och efersom jag varit sjuk sade läkaren att jag inte borde delta. Min lärare sa att jag inte alls behövde komma till skola idag isåfall.

Tog just ut morotskakan, jag bakat åt min mormor, ur ugnen och det doftar alldeles gudomligt! Synd att man inte kan spara lukten på burk! Jag har bakat kakan förut och då serverade jag den med hallon men idag blir det nog bara med glasyren

Smet
2,5 dl  vetemjöl
2,5 dl  grahamsmjöl
3,5 dl  socker
6 dl  rivna morötter
5 st  ägg
0,5 tsk  kryddnejlika, malen
2 tsk  kanel, malen
2 tsk  bakpulver
0,5 st  citron rivet skal och saft
2 dl  Kesella mager kvarg

Glasyr
150 gram  philadelphia l
1,5 dl  florsocker
1 st  citronskal, rivet
1 tsk  citronsaft

1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vete och grahamsmjöl med strösocker, bakpulver, kanel och malen kryddnejlika.
2. Riv citronskal och morötter. Pressa citronen.
3. Vispa upp äggen och rör ner rivet citronskal, citronsaft, morötter samt kesella.
4. Rör sedan i blandningen med de torra ingredienserna.
5. Häll smeten i en smord och bröad 2-litersform och grädda ca 1 timme (45 minuter räckte för mig) i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka, då stickan är torr är kakan klar.
6. Mosa osten tillsammans med rivet citronskal, florsocker samt en tsk citronsaft. Bred på den avsvalnade kakan.

           


LUNCHEN

Dagens lunch blev äggröra på knäckebröd med lite kalkon. Det blev väldigt gott och det tar ju nästan lika lång tid som att bre en ost smörgås. Annars har jag läst på tyska prov idag och städat lite.

KENT

Igår var Andrea och jag på Kents konsert. Egentligen skulle konsertten gått av stapeln redan på fredagen men bandet satt fast i båten i isen. De skämtade bra bort det genom att säga att det nog aldrig skulle ha hänt ett finskt band. Vi hade kul och även om vi bara kände igen hälften av sångerna så var de bra.


LITE SOMRIGT

Det blir inte alls så fint som jag skulle vilja! Mina inläg alltså jag kan inte göra något speciellt. Jag får inte ens in en bakgrunds bild! Någon som tror den kan hjälpa mig?


Myntate, blåbärsslurp och persikodröm

MYNTATE (4PERS.)

4msk nyplockade sköljda myntablad
8dl vatten
Tillbehör: honung och strösocker

1.Lägg bladen i en varm kanna och häll på hett vatten
2.Låt det dra 3-5min
3.Servera med honung elller socker som sötningsmedel

BLÅBÄRSSLURP (2PERS.)

3dl blåbär
2dl ananas sorbet
3dl naturell yoghurt

1.Kör alla ingredienser i mixer. Servera i kylda glas.

 PERSIKODRÖM (2PERS.)

1brk (325g) persikor
1 lime pressad saft & en nypa finrivet skal
2dl persikonektar
3dl honungsyoughurt

1.Låt persikorna rinna av ock frys i 2 timmar
2.Kör i mixer med rivet persikonektar och youghurt.  Smaka av och servera i väl kylda glas.


TUTTI-FRUTTI SCRUB

I vänta på sommaren, som faktiskt verkade vara på väg här ett tag (har tappat hoppet igen p.g.a. de härliga -5 graderna), kan du göra den här relativt enkla scrubben som håller i ca. en månad i kylskåpet.


5dl finmalet havssalt
1dl tärnad ananas
1dl tärnad papaya
2msk papaya kärnor (om du använder burk papaya kan du använda pumpakärnor)
1msk malen ingefära
2msk olivolja

Avänd en mixerstav för att få en slät konsistens på alla ingredienserna. Massera in skrubben över hela kroppen utom ansiktet och duscha sedan av den.

SJUKLINGS PASTA

Vi har aldrig rostebröd hemma och eftersom jag är sjuk och därför inte kan gå till butiken men ändo ville testa receptet från en gammal Allt om mat tidning, gjorde jag om det till en pasta sås!

ORGINAL RECEPTET*                                      MITT RECEPT**    

100g rökt kalkonbröst                               smörgås kalkon efter smak
½ röd paprika                                          1 hel paprika
1 klyfta rödlök                                         1 hel rödlök, en klyfta räcker! 
                                                                 
75g färskost                                            så mycket att det blir som en sås
2msk kapris                                            lämnade jag bort                
1 msk hackad timjan                                typ samma
2krm nymald svart peppar                        typ samma                        
8 skivor toast                                          så mycket pasta du vill äta


Blanda allt sätt på bröden och                    Blanda allt. Koka pastan enligt
kör i smörgås grill. Dela som snittar.          anvisningarna på paketet. Sätt
                                                               såsen i pastan medan den ännu är varm.


                        
* KALKONTOAST MED FÄRSKOST OCH PAPRIKA
**PAPRIKA OCH FÄRSKOST PASTA MED KALKON

FREDAGSMYS!

En typisk, fredagsmysig rätt är någon sort av tex mex! Det här tycker jag är extra gott!

Man tar en påse tex mex chips och brer ut dem på en plåt och strör över riven ost och lägger in i ugnen tills osten får lite färg. Så kan du naturligtvis alldeles som vanligt doppa det i guacamole och med salsa. Eller äta det med sallad, maletkött eller kanske höna.


 

GODSAKER

Allt detta skulle jag villa baka inomkort. Problemet är bara det att jag inte vet vem som skulle äta allt. Jag menar listan är så lång att jag säkert skulle gå upp 10 kg.

KANELMÜSLI
♥GRÖNT TE GLASS
♥VANLIGA CUPCAKES MED LIMEFYLLNING OCH MARÄNG FROSTING
♥LEMON CURD
♥MACRONER
♥OREO POPS
♥BROWNIES MED VALNÖTTER
♥MÜSLIBARS
♥SPRITSADE CHOKLADHJÄRTAN
♥CHAI LATTE CUPCAKES
♥ÄPPLEN MED MARÄNG I UGNEN
MOROTSKAKA
♥COOKIES

LITE TORSDAGS UPPDATERING!

GRATINERAD FÄNKOL:

Tvätta och pilla ut fänkolen så att det liksom blir en massa blad. lägg den i kokande vatten och låt koka i ca. 3 min. Häll bort vattnet och placera bladen i en ugns säker form. Strö över parmesan ost och "gratinera" tills osten får lite färg. Gott att äta till t.ex. fisk.



MJÖLKCHOKLADKRÄM

Fastän sportlovet är slut och veckan genast börjar med matteprov och en massa läxor skall jag slänga in ett litet recept. Det här är antagligen världens enklaste desert som passar bra för att förgylla vardags maten.

MJÖLKCHOKLADKRÄM:

150g mjölkchoklad                                                                                                                                         
1½dl gräddfil

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Blanda ner gräddfilen och ställ i kylskåpet där det kommer att stelna.
På toppen plaserar du karameliserade nötter, torkad frukt (tranbär, körsbär, blåbär, fikon och aprikoser), guldnougat och mörkchoklad. Eller så tar du heltenkelt vad du har hemma som jag gjorde eftersom vårt lilla snabbköp här mittemot inte är särskilt väl utrustat!


RSS 2.0