GLAD LILLA JUL!

Om jag skulle bo i Sverige skulle jag antagligen vara pank! Fast jag skulle också ha mycket lättare att hitta julklappar. Sakerna nedan är alla från Lagerhaus; Anti stress julkalender, disktrasa, kakburk, en till kakburk, kökshanduk, burk för julgodis, pepparkaks kola, disktrasa, pepparkaksform som föreställer en klacksko och muffinsformar! Jag skulle inte ha något i mot att äga ovanstående saker!

I går var Andrea, Linda, Amanda och jag på Arbis julvaka. Vi stöpte ljus, gjorde julkort, trckte tryck på tygkassar och bakade pepperkakor. I dag är det ju lillajul och jag har fortfarande inte riktigt jul stämmning men det kanske kommer i kväll när vi skall till Mammmas kompis och fira lilla jul.







ANTM + CARBONARA

Har visst inte blogga på en tid? Jag har övat rätt mycket på prov och igår kväll när jag skulle blogga måste jag ju titta på top model. Jag kan inte fatta att Teyona vann domarna sa ju massa dåliga saker om henne och åndo föll både Allison och Aminat ut före henne. Jag hejade på Aminat!
AMINAT♥                      ALLISON                     TEYONA

Igår åt jag pasta carbonara, naturligtvis lagade vi det också på medelhavsmatstimmen (långt ord). Vi lagade också fruktfromage, lite spciellt att äta det bara så där? Brukar man inte typ fylla tårtor med det?

Recept på pasta carbonara:

Det här behöver du:

300 g spaghetti
150 g bacon
1 gul lök 
ev. 1 vitlöksklyfta
2 ägg
½ dl grädde
100 g riven parmesanost 
salt
svartpeppar

1.Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i vattnet så det inte klibbar till sig.
2.Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, pressa vitlöksklyftan.
3.Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet blir lite lagom brun och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.
4.Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt och svart peppar.
5.Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite rucola.



Bilderna är lånade från google!


KOMPLIMANG + CHOKLADMOUSSE

Satt i spåran på väg hem från dansen, en tant satt brevid. När jag artigt log mot henne frågade hon varför jag såg så glad ut. Svarade lite generat att det nog inte var nått specielt. Sedan frågade hon något jag inte hörde, så jag svarad nej. Då frgågade hon mig om min pojkvänn dumpat mig och mitt svar blev åter igen nej. Hennes följande fråga blev om jag överhuvudtaget hade någon pojkvänn, när jag då svarade nej tittade hon förvånat på mig och sa att hon inte trodde på mig. Gillade den komplimangen och det fick mig i alla fall att le.

På medelhavsmatstimmen lagade vi fullkorns pizza och chokladmousse!

Det här behöver du till chokladmoussen:

100 g choklad
1 äggula
1 dl kaffe
3 dl hårt vispad grädde

1. Smält chokladen i vattenbad. Om du använder mörk choklad ka det vara bra att tillsätta 1 msk socker
2. Blanda chokladen med kaffet
3. Vispa snabbt ned äggulan och blanda chokladsmeten med 3 grädden
4. Låt stå i kylen tills servering och garnera sedan med t.ex. mynta, hallon eller nötter


Vi fick äta den på matrasten eftersom det annars skulle gått övertid. Gissa om jag och Andrea fick längtansfulla blickat =)

Bilden är lånad från google!


FASHION!

Igår var jag på modemässan med Linda. Såg bland annat en modeshow. De hade faktiskt riktigt fina märken t.ex. Guess, Calvin clein jeans, Bemetton och Tara Jermon. Alla kläder var jättefina men tyvärr altför dyra för min plånbok. Samtidigt var det också skönhets och hälsa mässa, där fick man en massa gratis saker. Jag vann en gratis gång till ett gym dit vi skall gå med Linda =)




Det fanns inte så mycket annan mat än gratis- reklam godisar men efter att ha leta lite hittade vi en riktigt hygglig cafeteria där vi åt varsinn mozzarella sallad.

Den innehöll:

små mozzarellan
röd lök
tomater
sallad
basilika och balsamico!


HÖST + TE = JÄTTESANT!

På hösten är det bara sååå skönt att ta en kopp varm te. Behövs i alla fall en dag som denna, -1grad ,usch. Inte om det skuulle finnas snö (minst 20 cm) men utan snö så är det bara mörkt och kallt. Då piggar en kopp te definitivt upp!


Titta så härligt med små sockerhjärta i teet ♥ Koppen är också rätt gullig och teet kommer från Lagerhaus. Ger dig extra energi att bli bäst i klassen står det på paketet, hoppas det fungerar! =)

Now I`m adicted



JAG ÄTER "KÄRNA EFTER KÄRNA" MEDAN JAG SER PÅ NCIS- OCH NU ÄR JAG HELT BEROENDE!!!

JUST NU!

                              




Varm choklad, klöver vaselin, boken jag läser och ett värmande hjärta ♥



Mitt eget kakao pulver:

Det här behöver du:

1 vaniljstång
½+1 dl råsocker
1 stjärnanis
½ tsk kardemummakärnor
½ tsk chiliflakes
1½ dl ca 70% kakaohalts kakaopulver

1. Finhacka vaniljstången. Mal den med ½ dl av sockret och resten av kryddorna i en kaffekvarn eller med en stavmixer eller med en större kniv. Alternativt kan du mortla för hand.

2. Blanda kryddblandningen med kakao och resten av sockret. Häll upp på burk med tättslutande lock.

3. Till en kopp: värm 2 dl mjölk och blanda ner ca. 1 msk av det smaksatta kakaopulvret. Värm ytterligare 1/2 dl mjölk eller vipsgrädde i en kastrull och vispa kraftigt med visp eller mixerstav till ett skum. Lägg skummet på toppen av den varma chokladdrycken.

  +    =
        1 glas mjölk                       1 chokladkaka                    1 glas varmchoklad


11.11 11.11

HAHA! TITTA DET ÄR 11.11 KLOCKAN 11.11


ANTIOXIDANT SMOOTHIE

Jag skulle kunna leva på smoothie! Morgon, middag, kväll! Här är ett av mina favvo-recept, det innehåller både granatäpple och blåbär- rätt mycket antioxidanter.

Antioxidant smoothie

½ granatäpple
2½ dl blåbär  
2 dl röda vinbär
3 dl youghurt
1 litet äpple
1 mandarin

Blanda allting i en mixer, om det går lite trögt tillsätt mera youghurt.


                                                                                                                                                

 


Tunis

Jag kom hem från skolan idag, jag har ganska redig flunssa. Jag hann i alla fall gå på medelhavsmats-timmen. Vi lagade mat från Tunisien.  På menyn stod något som hette brik, cous cous gryta och fruktsallad. Jag har alltid trott att friterad mat är jättesvårt att laga men mina "brikar" blev riktigt lyckade. Här är receptet på brikan:

Det här behöver du:

2 ägg
1 krm harissa*
persilja
½ burk tonnfisk i vatten
1 medelstor mosad potatis
filo-deg (finns i större mataffärers frysdisk)
olja till fritering

1. Blanda ihop allting utom filo-degen till en mjuk flytande blandning

2. Ta ett ark filo-deg och vik det dubbelt. Sätt på lite av blandningen, ungefär som när du rullar sushi (sätt inte blandningen för nära kanten). Sedan viker/rullar du ihop det till ett avlångt knyte, vik in kanterna.

3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, akta så du inte bränner dig på den heta oljan!

4. Lägg försiktigt ned rullarna en och en i pannan och fritera dem på båda sidorna får en gyllene bru färg

5. Servera varma eller kalla t.ex. till en soppaelller sallad eller bara sådär.

*Harissa är en tunisisk röd stark sås gjord på bland annnat vitlök och chilipeppar men du kan istället använda en färdig afrikansk kryddmix som du borde hitta i affärens kryddhylla!


Bilden är lånad från google!



 


MÄTT !

I dag har vi ätit ute. Tyvärr förstod servitrisen min beställning fel så jag fick någon sorts rostbiff sallad istället för någon annnan sorts rostbiff med örtpotatis. Därför fick jag gratis desert =) jag beställde chokladkaka med apelsinsmör, slurp!!! Rostbiffen jag fick var i allla fall jättegod, den låg på en sallad av rucola, päron, parmesan och pinjenötter.

Hittade ett lite liknande recept på rostbiffs sallad!

Det här behöver du (ca. 4 pers.) :

6 msk tapenada
1 ½ msk röd- eller vitvinsvinäger
1 ½ msk olivolja
blandad salllad
8 skivor rostbiff
grovt riven parmesan ost

1. Blanda först i hop vinegrätten

2. Ordna salladen på fyra tallrikar och lägg två rostbiffsskivor på överst

3. Toppa med parmesanosten





    Min desert♥

   


I ♥ couscous

Vi åt just middag och på menyn fanns en av de rätter vi äter mest nämligen couscous sallad. Här är recptet som passar till både fisk som kött, eller helt enckelt bara som en sallad!:

Det här behövs (ca. 4 pers.) :

3 dl couscous
3 dl vatten
1 citron
salt och peppar
några slurpar olivolja
1 finhackad rödlök
2 tomater
1/2 gurka
hackad persilja
hackad mynta

Sedan kan ni ta vad som finns i skafferiet, t.ex. melon, kikärter eller champinjoner- ja vad som helst . Idag tog vi soltorkade tomater ock mozzarella,tänkte ta rostad paprika men den hade möglat =)

1. Koka upp vattnet och häll över couscousen, tillsätt citronsften, olivoljan, saltet ock pepparn. Låt förvälla under lock.

2. Tillsätt de hackade grönsakerna och örterna. KLART! Därför äter vi det så ofta det är gott, hälsosamt och framförallt snabbt. 
                                


   Bilden är kanske lite otydlig men gott är det!


 


GOD MORGON!

Jag steg just upp och skall snart gå och äta morgonmål. Igår åt jag Tex mex till middag jag laga guacomole och här är receptet:

Det här behövs:
2 avokadon
4 rågade msk creme fraiche
1 rågad msk turkisk youghurt/ philadelphiaost
1/2 citrons saft
1/4 tsk salt och svartpeppar

1.Skär avokadon i två delar och ta ut kärnan. Du kan spara kärnan till att ha mitt i avokadon så den inte blir brun

2.Blanda creme fraichen med youghurten. Mosa avokadon med en gaffel eller stavmikser.

3.Tillsätt  citronsaft,salt och peppar.

4. förvara guacamolen i kylskåpet tills den skall serveras och som sagt om du sätter i kärnan håller den gröna färgen i sig

 


HEJSAN <3

Välkommen till min nya blogg! Jag läste just en annan blogg där det stog just så här: "Bloggar vars första inlägg eller presentation om hur trögt det är att blogga, men hur den egna bloggen kommer att revuolutionera, är lite fåniga. Man tappar läslusten omdelbart." Därför skall jag inte börja min blogg så. Dessutom skall inte min blogg heller vara en alldeles vanlig blogg, utan handla (mest) om mat! Namnet kommer från att tortelini var min favorit rätt som liten. Jag gillar att laga mat och min familj har dessutom ett eget cafe´ så mat är ett ständigt återkommande ämne här hemma.

Vi ses vid spisen♥

RSS 2.0