GRILLAD POLENTA MED MASCARPONE OCH KÖRSBÄRSTOMATER

Potatis, pasta och ris, alla tre blir de rätt tråkiga i längden. Och för varje vecka som går kommer vi på mer saker att ersätta dem med.

Polenta är absolut min favorit. Polenta är norditaliens nationalrätt och gott att äta som så.
1 liter vatten
1 tsk salt
4 dl polentagryn
250 g mascarpone

Koka upp vatten och salt. Vispa i polentagryn och låt koka under omrörning till en tjock gröt. Blanda i mascarpone i den kokta polentan. Skölj en form i kallt vatten och häll i polentagröten. Låt svalna. Skär polentan i bitar och pensla i olivolja och vinäger. Stek i en stek- eller grillpanna.

Servara med 2 paket körsbärstomater som stått i ugnen (alltså utan förpackning) i 60 minuter i 175 grader tillsammans med kryddor, vitlök och olivolja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0