GRILLAD POLENTA MED MASCARPONE OCH KÖRSBÄRSTOMATER
Potatis, pasta och ris, alla tre blir de rätt tråkiga i längden. Och för varje vecka som går kommer vi på mer saker att ersätta dem med.
Polenta är absolut min favorit. Polenta är norditaliens nationalrätt och gott att äta som så.

1 liter vatten
1 tsk salt
4 dl polentagryn
250 g mascarpone
Koka upp vatten och salt. Vispa i polentagryn och låt koka under omrörning till en tjock gröt. Blanda i mascarpone i den kokta polentan. Skölj en form i kallt vatten och häll i polentagröten. Låt svalna. Skär polentan i bitar och pensla i olivolja och vinäger. Stek i en stek- eller grillpanna.
Servara med 2 paket körsbärstomater som stått i ugnen (alltså utan förpackning) i 60 minuter i 175 grader tillsammans med kryddor, vitlök och olivolja.


Polenta är absolut min favorit. Polenta är norditaliens nationalrätt och gott att äta som så.


1 liter vatten
1 tsk salt
4 dl polentagryn
250 g mascarpone
Koka upp vatten och salt. Vispa i polentagryn och låt koka under omrörning till en tjock gröt. Blanda i mascarpone i den kokta polentan. Skölj en form i kallt vatten och häll i polentagröten. Låt svalna. Skär polentan i bitar och pensla i olivolja och vinäger. Stek i en stek- eller grillpanna.
Servara med 2 paket körsbärstomater som stått i ugnen (alltså utan förpackning) i 60 minuter i 175 grader tillsammans med kryddor, vitlök och olivolja.


Kommentarer
Trackback