VALNÖTSÅS
Minns ni den här rätten? Det underbara sås receptet får ni här!
Idag skall jag hinna göra en massa saker, det skulle ju vara helt okej med lite påsklov, vi är ju bara lediga en dag (förutom de dagarna alla är lediga). T.ex. skall jag hinna göra den här deserten! Men mer om det senare...

VALNÖTSÅS
100 g valnötter
1½ dl vatten
1 msk konc oxfond
5 körsbärstomater
1 kruka persilja
1 kruka dill
1 citron
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
peppar
Koka upp vatten och oxfond. Skölj och klyfta tomaterna. Hacka örterna. Pressa citronen och vitlöken. Tillsätt alla ingredienserna inklusiva oljan i kastrullen. Mixa till en slätsås med stavmixer. Salta och peppra!

Idag skall jag hinna göra en massa saker, det skulle ju vara helt okej med lite påsklov, vi är ju bara lediga en dag (förutom de dagarna alla är lediga). T.ex. skall jag hinna göra den här deserten! Men mer om det senare...

VALNÖTSÅS
100 g valnötter
1½ dl vatten
1 msk konc oxfond
5 körsbärstomater
1 kruka persilja
1 kruka dill
1 citron
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
peppar
Koka upp vatten och oxfond. Skölj och klyfta tomaterna. Hacka örterna. Pressa citronen och vitlöken. Tillsätt alla ingredienserna inklusiva oljan i kastrullen. Mixa till en slätsås med stavmixer. Salta och peppra!

Kommentarer
Trackback