SÖTPOTATISGRYTA MED KOKOSMJÖLK
Jag älskar allting som innehåller batat! Och blir det över är det precis lika gott dagen efter!
SÖTPOTATISGRYTA MED KOKOSMJÖLK 4 PERS.
2 vitlöksklyftor
1 sötpotatis(batat)
1 gul lök
2 msk olivolja
1 msk färsk riven ingefära
1 msk flytande honung
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk á 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
½ blomkålshuvud
½ broccoli
1 burk konserverade borlottibönor eller vita bönor á 400g
salt och vitpeppar
½ kruka koriander
APELSINSTEKTA CASHEWNÖTTER
rivet skal av 1 apelsin
½ msk sapsolja
200g naturella cashewnötter
1 nypa salt
♦Finhacka vitlöken. Skala och skär sötpotatisen och löken i mindre bitar. Hetta upp en kastrull med olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter. Ringla honung över och tillsätt currypasta. Rör om och häll i kokosmjölk och buljong. Låt koka i 10 minuter.
♦Riv skalet på apelsinen fint. Hetta upp en stekpanna med olja och stek cashewnötterna i några minuter. Strö över slat och rivet apelsinskal.
♦Skär blomkål och broccoli i buketter. Tillsätt blomkålen och låt koka i ytterligare 5 minuter.
♦Skölj bönorna ordentligt. Tillsätt sedan broccoli och bönor och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Hacka koriandern och strö över grytan före servering. Toppa med de apelsinstekta cashewnötterna.
Ja, surdegsbröd är riktigt gott!
En skiva till denna ljuvliga soppa hade nog inte varit fel :) Måste verkligen göra detta recept, älskar sötpotatis!