MOROTS- OCH APELSINSOPPA MED INGEFÄRSYOGHURT
Det här är en soppa jag verkligen gillar. Den passar bra så här på hösten men man kan bra-eller egentligen är det meningen-servera den kall. Det här fick Andrea i alla fall släva i sig till förrätt igår!

1 hackad gul lök
2 msk olja
2 pottisar, skalade och skurna i bitar
500 g morötter, skalade och skurna i bitar
1 liter grönsaks eller hönsbuljong
1 dl färskpressad apelsinsaft
ca 1 tsk rivet apelsinskal
salt och peappar
till servering:
½-1 tsk riven ingefära
1 dl turkisk yougurt
Fräs lök i olja i en kastrull i några minuter. Läggner potatis och morots bitarna och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och sjud i soppan i ca. 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Kör soppan i en matberedar eller med en stavmixer tills den är slät. Blanda i den pressade apelsinsaften och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick av yougurten.

1 hackad gul lök
2 msk olja
2 pottisar, skalade och skurna i bitar
500 g morötter, skalade och skurna i bitar
1 liter grönsaks eller hönsbuljong
1 dl färskpressad apelsinsaft
ca 1 tsk rivet apelsinskal
salt och peappar
till servering:
½-1 tsk riven ingefära
1 dl turkisk yougurt
Fräs lök i olja i en kastrull i några minuter. Läggner potatis och morots bitarna och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och sjud i soppan i ca. 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Kör soppan i en matberedar eller med en stavmixer tills den är slät. Blanda i den pressade apelsinsaften och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick av yougurten.
Kommentarer
Trackback