DEN BÄSTA TÅRTAN

Den här underbart goda tårtan hittade jag på till mammas födelsedag. Därav M:et kakan är dekorerat med. Som ni ser har kakan lite glidit isär, man måste vara försiktig med bottnarna. Men trots det är det en av de godaste kakor jag ätit!

Botten

4 ägg
5 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
200 g smält smör
6 dl socker
3 dl mjöl

Dela receptet och gör det i två omgångar i en rund kakform (så att det blir två botten). Rör först ihop ägg och socker och blanda sedan i resten av ingredienserna. Lägg i en smörad och bröad form och grädda 175 grader i 20 minuter. Gör likadant med det andra bottnen och låt dem sedan svalna.

Chokladganache
150 gram  mörk choklad
1 dl  vispgrädde
35 gram  smör

Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt stå, gärna över natt. Bre på ett lager ganache på båda kakbottnarna.

Hallonmousse
4 gelatinblad
500 g färska eller tinade hallon
2 ägg
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka 250g hallon till en kompott ca 5 minuter på svag värme. Dra av från värmen och smält ner de urkramade gelatinbladen. Låt svalna. Separera äggvitor från äggulor. Vispa vitorna pösigt. Tillsät sockret och vispa fast och fluffigt. Vispa grädden. Vänd i den avsvalnade hallonkompotten i 1 dl vispgrädde. Tillsätt resten av grädden och vänd ihop med slickepott. Vänd ihop hallongrädden med äggvitorna försiktigt med äggvitorna försiktigt med en skickepott. Mosa 250 g hallon. Vänd in moset i moussmeten så att det blir stora "klumpar" av hallonmousse.

Bre över hallonmousse på ett av bottnarna och lägg den andra över. Bre över hallonmosse över kakan och dekorera med ganache fyllda hallon.


Kommentarer
Postat av: Andrea

Jag skulle inte ha märkt "sprickan" om du inte skulle ha sagt det :P

2010-10-21 @ 15:12:55
URL: http://gympafantasten.blogg.se/
Postat av: Tara

Ja vet, ja tänkte på det när ja skrev de:D

2010-10-21 @ 16:42:18
URL: http://tortelina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0