BÖNBIFFAR MED COUSCOUSSALLAD
Okej, minns ni fortfarande grejen med att jag lagade en 1 majs middag med bara ingredienser som fanns här hemma? Ni har fått se för- och efterrätten. Här har ni huvudrätten!
KIKÄRTSBIFFAR
380g gogreens ekologiska bönblandning
3 finhackade vitlöks klyftor
1 ägg
2 msk grönsaks fond
2 msk finhackad färsk koriander
2-3 msk potatismjöl
Salt
3 krm malen spiskummin
Olja till stekning
Sköj kikärterna i kallt vatten. Ta åt sidan 1 dl bönor och kör resten i en mixer. Blanda ner pressad vitlök, ägg, grönsaksfond och finhackad koriander. Blanda ner potatismjöl, salt och spiskummin. Rör ner de hela bönorna och forma smeten till biffar. Stek dem gyllenebruna på varje sida.
COUSCOUS
avokado
rödlök
körsbärstomater
coucous
Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet. Hacka lök, klyfta tomater och skiva avokadon. Voila!
Ät med brysselkål.