HÖSTKOMPOTT

När man har mycket frukt hemma som håller på att gå åt det lite brunare hållet är det perfekt att koka en kompott! Det här blev en riktigt god höstkompott med en god kryddig eftersmak. Servera med bulgarisk yougurt som är lite lättare än turkisk.

Koka upp 5 dl päronsaft. Ta ut skruttet ur 4 små inhemska äpplen och skär dem i små bitar. Tärna 5 plommon. Tillsätt kanel, äpplen och plommon i den kokand saften. Låt koka i ungefär 15 minuter. Tillsätt 3 msk honung och en skvätt chaisirap och 1 tsk äkta vaniljsocker. Tillsätt kärnorna från ½ granatäpple och lite mera kanel! Låt puttra under lock i 20 miuter eller tills frukten går sönder då man rör vid den. Servera med bulgarisk yougurt och krossade hasselnötter.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0