RABARBER & JORDGUBBSPAJ
RABARBER & JORDGUBBSPAJ
500 g rabarber
1 liter jordgubbar
½ dl socker
1 urskrapad vaniljstång
ev en msk vatten
SMULDEG
2 dl fiberhavregryn
1 dl solrosfrön
1 dl vetemjöl
½ dl råsocker
100g smör i bitar
2 msk flytande honung
1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela jordgubbarna i bitar.
2. Koka rabarber, socker och vaniljfrönock eventuellt lite vatten i 3-4 minuter. Lägg i jordgubbarna och låt allt bli varmt.
3. Blanda alla torra ingredienserna. Tillsätt smöret och arbeta ihop allt till en smulig massa.
4. Lägg rabarber och jordgubbar i en rund ugnsform, ca 25 cm. Fördela smuldegen över. Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått en fin färg, ca 20 minuter.
5. Ringla över honung och servera med med t.ex. grädde eller vaniljglass.
Kom ihåg attt sila bort vattnet som blir kvar efter "kokningen"
vilken härlig blogg du har, man blir sugen på att baka något!
Jaha, då var man plötsligt sugen på paj ;)
Det där såg verkligen gott ut!
Ha en fin dag!