HUVUDRÄTT

Fårfiol med sötpoatis, humus och rucola
Mamma fick en fårfiol i julklapp, som jag använde i huvudrätten. Den värmde jag i ugnen och köttet var alldeles underbart mört! Till det serverade jag sötpotatis.
Skala och skiva sötpotatisen i några centimeter tjocka skivoroch stek den i olja i ungeär 2 minuterpå varje sida. Det blev super gott och passade perfekt till fåret. Det beror lite på hur tjocka skivor man har, hur länge de skall stekas. Du kan krydda enligt eget behag, i receptet använder dom salt och peppar men jag lämnade dem naturella eftersom humusen har en rätt stark smak.
Humus
400 g | kikärter, sköljda och avrunna | |
0,5 msk | Rödvinsvinäger | |
4 msk | olivolja | |
1 st | pressad vitlöksklyfta(or) | |
0,5 tsk | salt |
Kör kikärterna med vinäger och olja i en matberedare eller med en handmixer.
Blanda röran med den pressade vitlöksklyftan. Smaka av med salt.
Kommentarer
Trackback