JULAFTONSMIDDAGEN 2010

ÄPPELHALVOR I UGN TILL SKINKAN
4 st juläpplen (Ingrid Marie)
1 dl ingefära, färsk riven
1 msk rosmarin
1 tsk kanel
1-2 dl honung
2 msk smör
Solroskärnor
1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
2. Dela äpplena på mitten.
3. Ställ dem i en ugnssäker form.
4. Blanda ihop alla övriga ingredienser och häll över äpplena.
5. Sen ska de vara i ugnen tills de är mjuka och har en fin gyllenbrunfärg.
6. Strö till sist över färsk rosmarin
JULIGA RUSSINLÖKAR
2 dl ljusa russin
6 st stjärnanis
2 msk tomatpuré
2-3 dl torrt vitt vin
1 msk balsamicovinäger, vit
2 msk honung
1 dl olivolj
1. Skala lökarna.
2. Lägg de skalade lökarna och russinen i en vid traktörpanna.
3. På med stjärnanis.
4. Rör ihop vin, tomatpuré, balsamicovinäger, honung och olivolja i en bunke.
5. Slå marinaden över lökarna.
6. Koka långsamt och försiktigt under lock ca 15 minuter.
7. Servera lökarna kalla eller varma.
SKINKGRILJERING
1 st ägg
2.5 msk grov senap
2 msk ströbröd
1 msk farinsocker
1 msk rosmarin, torkad
4 st enbär, krossade
Lite extra rosmarin på toppen
1 ekologisk skinka
1. Sätt ugnen på 225-250 grader, övervärme.
2. Blanda ihop allt till en smet.
3. Täck skinkan och smula på mer rosmarin.
4. Griljera i ugn tills allt fått en fin färg. Passa din skinka noga så att det inte bränns.
SÅS
Om det blit över något vitt från skinkan, använd det. Smält det vita tillsammans med lök, pudra med vetemjöl. Häll på skinkspadet tills det börjar tjockna, tillsätt grädde efter smak.

1 dl valnötter
2 st ekologiska päron
2 dl västerbottenost
2 st askar ruccola
100 g tranbär
Vinägrett
1 st apelsin, pressad
1 msk vit balsamvinäger
1 dl kallpressad rapsolja
2 tsk flytande honung
Svartpeppar
1. Rosta nötterna och gnid av skalen i en handduk.
2. Skär päronen i stora bitar.
3. Bryt sönder västerbottenost i bitar.
4. Blanda allting med ruccolasalladen.
5. Strö över tranbären.
namii!! :)) MEN RIIINGG!!! min saqldo e slut :( och jag har viktigt ärende ;)
Du glömde dina 1-2-3 nycklar!!!! :DDD
haha! De ska ja int göra!! :D