16 DECEMBER- KNÄCK DEN DU!
Okej, vi gör så här, vi öppnar alla oöppnade luckor idag. Vad säger ni om det? Det blir kanske lite råddigt men bättre än att lämna dem oöppnade va?
Det blir ju ingen jul utan knäck. Bara man inte äter för många...

Blanda strösocker, vispgrädde och sirap i en stor tjockbottnad kastrull med höga kanter.

Det blir ju ingen jul utan knäck. Bara man inte äter för många...

KNÄCK
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk smör
Blanda strösocker, vispgrädde och sirap i en stor tjockbottnad kastrull med höga kanter.
Koka utan lock och rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård. Koktid 15-20 minuter.
Tillsätt smör och eventuella smaksättningar.
Häll smeten i en kanna och fördela knäcken i små formar. Låt knäcken stelna. Förvara i kyl.

Kommentarer
Trackback