SCONES I GRYNINGEN

I går hade Jan födelsedag! Jag lagade mat från klockan 4.30 på morgonen och kom till och med för sent till skolan. Morgonmålet bestod b.la. av Leilas underbara scones och ja, underbara var de verkligen!


7½ dl vetemjöl
0.5½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
ägg och mandelspån


Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

Vispa samman ägg och mjölk.

Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0