DETH BY CHOCOLATE
Ååå, hur skall jag någonsin kunna förklara vad denna underbara, saftiga choklad kaka smakar? Receptet kommer ur kokboken Söta saker och jag använde kakan till Jans födelsedagsmiddagsdesert (lite långt ord, skrivs knappast ihop?).
Deserten, som den kaka var en del av måste jag säga att var något av det vackraste och godaste jag gjort. Men det får ni se mer av senare, alltså inte ikväll, men ni vet...
DETH BY CHOCOLATE
150 g smör
200 g 70-procentig mörk choklad
2½ dl socker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 dl creme fraiche
Smält smöret och rör ut chokladen i det så att den smälter och blandas ut helt. Låt svalna något. Vispa lite slarvigt ihop ägg och socker och rör ner chokladsmeten, blanda ner creme fraichen. Blanda mjöl, bikarbonat och kakao för sig. Häll i smord och kakaopudrad sockerkaksform (kakan sjunker något i mitten efter gräddning och det är därför snyggast att använda en form men ”hål” i mitten). Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter (kakan ska vara kladdig i mitten, men ändå fast).
Såg väldigt härlig ut med chokladen och jordgubbarna! Det brukar va en perfekt kombo :)
Mums mums mums, detta kan ju inte vara annat än supergott!