RABARBER- OCH JORDGUBBSKOMPOTT

Den här underbara deserten lagade Andrea och jag på sommaren. Det är den perfekta, lätta avslutningen på en middag. Så, även om det nu börjar bli riktigt höstigt bjuder jag nu på detta underbara sommarrecept!
Rabarber- & jordgubbskompott

Ingredienser:
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1 dl socker
1 vaniljstång
1 dl kokosflagor eller riven kokos
1 liter gräddglass av fin kvalitet

1. Skiva rabarbern och skär jordgubbarna i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med sockret.
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Rör om och låt allt sjuda utan lock i cirka 15 minuter. Låt svalna lite.
3. Rosta kokosen i en het panna i 1-2 minuter. Fördela kompotten i glas eller små skålar och toppa med glass och rostad kokos.


Kommentarer
Postat av: Andrea

UU!! Vilken fin bild JAG har tagit :)

2010-09-23 @ 20:28:02
URL: http://gympafantasten.blogg.se/
Postat av: Elina

Vilken härlig bild! Ser supergott ut! :D

2010-09-25 @ 13:07:49
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: Sabina

Vad fint OCH gott det ser ut :D

2010-09-26 @ 16:46:37
URL: http://sabinabakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0