15-ÅRS KAKAN

Nu är det snart en månad sedan jag fyllde 15, så det är väll mer än på tiden att jag lägger upp receptet på min underbara födiskaka som jag slängde ihop bara en timme innan gästerna kom. Jag vet inte varför jag får receptet (det är mitt eget) att låta så komplicerar när det verkligen är busenkelt:D Fråga om ni inte förstår!
15-ÅRSKAKA
4 ägg
5 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
200 g smält smör
6 dl socker
3 dl mjöl
en påse frysta tinade hallon á 250g
Glasyr:
5 msk hett kaffe
5 msk (ca 60g) margarin
4 dl pudersocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakaopulver
Dela kakbotten receptet och gör det i två omgångar (så att det blir två botten). Rör först ihop ägg och socker och blanda sedan i resten av ingredienserna. Lägg i en smörad och bröad form och grädda 175 grader i 20 minuter. Gör likadant med det andra bottnen och låt dem sedan svalna. Lägg hallonen på det första bottnet och lägg försiktigt botten nummer två ovan på.
Smält fettet i hett kaffe. Tilsätt vanilj- och pudersockret samt kakao. Bred ut den mjuka glasyren på kakan!
Kommentarer
Postat av: Matpolisen
Det låter väldigt gott.
Postat av: Leia ♥
Den är säkert god :)
Postat av: maria
NAM NAM GOTT!
Postat av: KarinW
Grattis i efterskott! Undra om du tänker gå någon matutbildning på gymnasiet? Du är jätteduktig tycker jag!
Postat av: Tara
Karin: Tack, jag blir jätteglad av såna kommemtarer! Jag vet inte om man kan välja någon matutbildning på gymnasiet här i Finland. I alla fall inte på svenska, men det skulle vara jätteroligt!:D
Postat av: Alicia
den ser jättegod ut! :)
hur kom du på det receptet? :D
Postat av: Tara
Alicia: Den var jättegod! Älskar kladdkaka och choklad och hallon är ju en jättebra kombination och så behövdes det ju en glasyr!:D
Trackback