SALTIMBOCCA MED KYCKLING

Det här var gårdagens middag och det var jättegott och inte så svårt att göra som det verkar. Påriktigt skall man laga saltinbocca med kalvkött men det är både billigare och lättare att få tag på kycklingfiléer!

SALTIMBOCCA 4PERS.

4 kycklingfiléer
4 stora skivor lufttorkad skinka
8 stora blad färsk salvia eller flera små eller 2 tsk torkad
1 dl torrt vitt vin/olja
1/2 apelsin

pasta
salvia
parmesan
salt
peppar


1. Starta ugnen på 200 grader.

2. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra dem försiktigt.

3. Dela på skinkskivorna och vira in de halva kycklingfiléerna i varsin bit skinka. Ett stort blad salvia eller flera små ska också vara med i paketen.

4. Ta fram en eldfast form eller panna som ganska precis rymmer kycklingpaketen i ett lager.

5. Häll i det vita vinet eller något annat som gör att köttet inte fastnar i formen som t.ex. olja och pressa i apelsinen i formen.

6. Lägg ner kycklingpaketen och stek i ugnen i 15 minuter. Kolla några gånger mot slutet så att paketen inte bränner fast i botten på formen. Kyckling ska vara genomstekt för att de läskiga magsjukebakterier som ibland finns i köttet ska tappa stinget. När du test-sticker med en gaffel eller sticka ska det sippra ut ofärgad köttsaft. Men låt inte filéerna stå inte för länge. Då blir de rysligt torra och tråkiga.

7. Koka pastan medan kycklingen står i ugnen.

8. Stek den överblivna salvian i olja och häll på den färdigkokta pastan.
10. Servera kycklingpaketen med pastan.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0