APRIKOS OCH TRANBÄRS KOMPOTT

Börjar halv tolv i dag. Verkligen skönt, tror inte någon kraft i världen skulle fått upp mig klockan sju i morse!
I går lagade jag aprikos- och tranbärskompott. överraskade mamma och Jan med det imorse och hittade två tomma glas på diskbänken när jag steg upp så det är väll ett täcken på att de måste ha gillat det! Man skall äta det med yoghurt till morgonmål. Fast det går också alldeles utmärkt att äta till desert med lite glass. I kylskåpet håller kompotten i en vecka.

1 vaniljstång
2½dl färskpressad apelsinjuice
        (ca. 5 apelsiner)
225g torkade aprikoser
100g torkade tranbär
2msk flytande honung
1dl vatten
200g yoghurt
50g rostade mandelspån el. pisaschnötter

1. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna. skrubba apelsinen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen.
2. Koka upp alla ingredienser inkl. vaniljstången. (Inte rostade mandelspån el. pisaschnötter)
3. Sänk värmen och låt puttra 10 minuter tills frukten blivit mjuk och går sönder när man rör runt med sleven.
4. Låt kompotten svalna. Servera mes youghurt och topp med rostad mandel/nötter

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0