VEGETARISK LASANGE

I princip så börjar ju sommar lovet först iimorgon eftersom alla är lediga idag, fast det känns ändo att man kommer vara ledig imorgon redan idag (oja, jag vet att det där lät otroligt råddigt). Det är ingen söndagsångest, inget prov du måste läsa till och inga viktiga tider man måste passa. Därför har jag nu tagit mig tid  att skriva ner lasange receptet. Voila!


VEGETARISK LASANGE

250 g lasange plattor

spenatfyllning:
2 paket frusen bladspenat
200 gram ricottaost - jag använde mozzarella i stället
50 gram smör
3 dl riven parmesan
1 ägg
1/2 lök

Lägg spenaten i en kastrull med ett par matskedar vatten. Låt spenaten tina helt och sedan puttra ett par minuter. Häll spenaten genom ett durkslag så att det mesta av vattnet rinner bort. Hacka löken och fräs den i smöret tills den blir gyllengul och nästan genomskinlig. Blanda
spenaten med löken, salta och peppra, och låt allting puttra i 3-4 minuter. Ställ spenaten att svalna

tomatsås:
1 burk krossade tomater
50 gram smör
1/2 lök
salt

Hacka löken och fräs den i smöret, häll på tomaterna och låt det puttra i 20 minuter. Låt röran svalna när den är färdig

bechamelsås:
21/2 dl mjölk
2 matskedar smör
2 matskedar smör
salt och peppar

Smält 2 msk smör i en kastrull på svag värme. När smöret börjar puttra, häll i mjölet. Rör med en visp hela tiden längs botten av kastrullen och låt puttra i 2 minuter. Häll i mjölken och vispa tills såsen börjar tjockna. Salta och peppra.

Spenatröran igen: riv parmesanosten. Häll osten i spanatröran, knäck ägget och låt vitan rinna ner i en kopp. Häll gulan i spenatröran och lägg i ricottaosten. Rör om tills allt blir blandat och jämnt.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop bechamel- och tomatsåsen och häll en ordentlig klick i ugnsformen, och bred ut så hela bottnen blir täckt. Lägg i lasagneplattor så att de täcker botten, bred sen ut av spenaten så att det blir jämnt. Varva lasagneplattor och spenat tills spenaten tar slut. Sista lagret skall vara pasta. Häll resten av tomat-beschamelsåsen så att ingen pasta syns till. Riv ett tunt lager parmesan över hela lasagnen.

Sätt lasagnen mitt i ugnen i 20 minuter. Passa så att den inte blir bränd. Lägg på en bit bakplåtspapper om den blir för brun.

Låt lasagnen svalna lite. Servera med grön sallad och bröd.

Kommentarer
Postat av: madeleine

Hørtes ut og så veldig godt ut! :) Blir sulten jeg! :) Fin blogg :)

2010-06-07 @ 10:18:47
URL: http://www.madde90.blogg.no
Postat av: fije

fin blogg :)

2010-06-07 @ 10:38:02
URL: http://fijesphoto.blogg.se/
Postat av: Lavendel

åh lät hur gott som helst :D Sån här blogg kan jag behöva mig av! Är ingen mästerkock :D

2010-06-07 @ 13:26:06
URL: http://dahlberglavendel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0