SYRENSOCKER


Lavendelsocker har vi ju alla hört om men ett alternativ till det är syrensocker. Det är gott att sätta i te eller i en vanlig sandkaka. Och så doftar det ju jättegott. Mitt har inte stått färdigt än så den slutgiltiga bilden får ni lite senare!

2 dl lila syrénblommor
1 kg socker

Lägg syrénklasarna på ett tidnings papper och låt eventuella småkryp ge sig iväg (man kan skölja dem om man tycker att det behövs, men då måste man låta dem torka ordentligt innan de används). Plocka försiktigt loss de små lila blommorna och mät upp omkring två deciliter av dem. Varva strösocker och syrénblommor i en stor glasburk. Låt stå i några dagar och skaka om då och då tills sockret torkat och är redo att användas. Om man vill kan man sila bort blommorna när sockret tagit smak, eftersom de förlorar färgen när de torkar.

Idéen kommer härifrån


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0