ANDREAS OCH TARAS PUTTRIGA FETA BOLOGNESE
Tacka grannen för det här inlägget! Använder grannens internet just nu men tyvärr har han det avstängt de flesta tider på dygnet. Den här pastasåsen hittade Andrea och jag på, på sommaren och det är en riktig "rensa skåpen pastasås". Det är inte en fet pastasås, utan en fetaost pastasås. Jag vet, rubriken är lite missvisande. :D
Andreas och Taras puttriga feta bolonges sås
1 stor gul lök
2+1 vitlöksklyfta
3 tomater
250g maletkött
½ -1 dl (lite efter smak) chilisås
100g creme fraiche
en slurk matlagnings grädde
½ paprika
4 små, finrivna morötter
rypsolja till stekning
oregano
provecekryddmix
färsk basilika
fetaost
pasta
Hacka löken och 2 vitlöksklyftor och bryn de tillsammans med de tärnade tomaterna. Sätt åt sidan då löken får en gyllenebrun färg.
Bryn köttet i rypsoljan tillsätt chlisås lite efter smak.
Lägg i creme fraichen och lite grädde i köttet. Rör om, sänk värmen och låt puttra för sig själv.
Riv morötterna, tärna paprikan och blanda med maletköttet.
Tillsätt kryddorna enligtsmak och låt puttra.
Koka pastan enligt förpackningarna på paketet.
Smula över fetaost och strö över lite färsk basilika.
åh det verkar supergott!