MJÖD
Kanske lite sent att sätta in ett mjöd recept nu, eftersom det skall jäsa i 4-5 dagar, men man kan faktiskt dricka det när som helst! Gott är det och i år blev den extra lyckad. Men kom ihåg att man måste dricka det rätt snabbt eftersom det annors jäser för mycket.
MJÖD:
4liter vatten
2dl farinsocker
2dl strösocker
2 citroner, skal+saft
¼tsk jäst
russin
socker
Blanda sockret med det kokandet vattnet, lägg i citronskal (undik det vita, det är beskt), samt pressa i citron juicen. När blandningen har svalnat till 37 grader tillsätter man jästen. Låt stå i rumstemperatur över natten. Lägg sedan några russin i rentvättade flaskor. Häll den silade blandningen i flskorna och skruva på korken. Låt stå i kylskåpet eller i källaren. När russinen kommit upp till ytan, efter cirka 4-5 dagar, är mjödet klart!
Hej har en ny tävling nu på bloggen. Där vinsten består av hårprodukter från Goldwell.
Surfa in här om du vill vara med.
Kram
http://www.lovemercury.se//2010/april/super-tavling.html