DEN RÖD VITA PAJEN
Bland annat åt vi den här underbart goda pajen på Andreas födis fest igår, ni får snart se resten av maten. Samma paj lagade vi under sommaren. Den är inte så tung fastän där är chevre ost på så man kan bra ha den som förrätt om man vill.
DEN RÖD VITA PAJEN
botten:
150 g smör
3 ½ dl vetemjöl
3 msk vatten
äggstanning:
2 ägg
3 msk mjölk
1 näve riven ost
1 dl creme fraice
1 dl gräddfil
fyllning:
2 tomater i skivor
½ tärnad paprika
1 skivad gul lök
getost
1. Skär smöret i små kuber och nyp ihop med mjölet och vattnet.
2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den med gaffeln och lägg i ugnen i 225 grader i 10 minuter
3. Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen med hjälp av en trägaffel.
4. Lägg tomaterna, paprikan, löken och chevren på pajbottnet. Lägg i ugnen i 10-15 minuter.