HÄLSOSAM HALLONPAJ

På veckoslutet lagade jag och Linda en jättegod hallonpaj. Hallonen hade de plockat själv i deras underbara koloniträdgård. Där odlar de allting själv, krusbär,rabarber, potatis, zucchini, alla färgers vinbär (som vi förövrigt har frysen full av) och en massa andra grönsaker och bär.
Här är receptet och det innehåller rågkli så pajen är rätt hälsosamt (om man då bortser sockret, smöret och mjölet förståss)

Pajbotten:
1dl flytande margarin
1 ägg
½dl socker
1dl rågkli
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Fyllning:
2-3dl hallon
200g kvarg
1ägg
2dl hallonpuré/sylt
1tsk vaniljsocker

1. Sätt på ugnen!
2. Blanda ingredienserna till pajbottnet i en skål och tryck ut det i en pajform.
3. Lägg hallon på bottnet så att det täcks.
4. Blanda restenn av ingredienserna till fyllningen i en skål. Häll på pajbottnet och hallonen och grädda 30-35 minuter i 200 grader.

     


Kommentarer
Postat av: Sadaf

Tack så jätte mycket :) Jag vet faktiskt inte heller hur man gör en vän till mig fixade det. Den där såg riktig god ut älskar hallon..

2010-03-24 @ 23:08:47
URL: http://sjoljungfru.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0