UNDERBAR FRUSEN CHOKLADMUDCAKE

Det här är tårtan för alla chokladälskare! Den är så underbart god, den bara smälter i munnen. Det var såå värta att vänta på att den skulle frysa färdigt.

Den känns dubbelt så chokladig som en vanlig mudcake. Dessutom håller den ju rätt länge eftersom den förvaras i frysen, det betyder att man under många dagar kan ta fram den och äta en bit Alla måste testa den!  


FRUSEN CHOKLADMUDCAKE

9 digestivekex
85 g smör

200 g mörk choklad
200 g philadelphiaost
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg (äggulor och vitor var för sig)
2½ dl grädde

Smält smöret. Smula kexen i en matberedare. Häll smöret över kexena och blanda väl. Tryck ut kex smeten i en form med löstagbara kanter och ställ in i kylskåpet.

Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna.

Rör ihop färskosten med 100 g socker och vaniljsockret. Blanda i äggulorna och chokladen och blanda noga.

Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vänd ner marängen i chokladsmeten.

Vispa grädden till skum och blanda med den andra smeten. Häll smeten över kakbottnet och låt frysa över natten.

Kommentarer
Postat av: Marre

herreguud!! hopppas att de ennu finns kvaaaar :DD

2011-02-23 @ 11:16:55
URL: http://marrezzz.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Åh! Vilken härlig! Den måste jag prova :) Hoppas allt är bra med dig!

2011-02-24 @ 00:14:19
URL: http://halv8hosmig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0