UNDERBART GULA PÅSK CUPCAKES

Kära bloggläsare, det här är receptet du skall laga i påsk om du letar efter något att servaera till kaffet. Eller så byter vi namnet till sommar cupcakes och du kan servera dem när som helst i sommar, för det här är RECEPTET!

Absolut det godaste du kan äta utan choklad i, lemon poppy seed cupcakes med apelsinfrosting!

Själva muffins receptet är Leilas (med små ändringar), och frostingen kommer härifrån


LEMON POPPY SEED CUPCAKES MED APELSIN FROSTING

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
1 dl blå vallmofrö
Skal av 2 citroner och saft av 1½ citron


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.


Frosting:
50 g naturell färskost, till exempel philadelfiaost
1 msk mjukt smör
Saft av en halv apelsin
Florsocker tills frostingen blir fast (2-3 dl)
Gul karamellfärg´

Rör samman ingredienserna till frostingen och färga den gul med karamellfärg. Bred eller spritsa den ovanpå de svalnade muffinsarna. Dekorera med M&Ms!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0