BLOMMIG SOCKERKAKA

Egentligen kan man aldrig tröttna på en socker kaka eftersom man kan göra så många olika varianter av den. Min sommriga variant har fått namnet "Blommig sockerkaka" eftersom den innehåller både syrensocker och lavendelblommor.


3 st ekologiska ägg
2.5 dl syrensocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
1 msk lavendel
Skal av 1 citron
Smör och ströbröd till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.

6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Om formen har ett hål i mitten kan det vara roligt att fylla det med något. Jag har valt att fylla det med vinbär. Grannens vinbär. Och det är faktiskt sant att stu´len frukt smakar bäst :D!





Kommentarer
Postat av: maria

ÅH vad GOTT!!!

2010-09-08 @ 22:15:56
URL: http://mariadaos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0