INDISK KÅL RÄTT

När jag lagade den här rätten undrade jag varför vi här i norden gör det så krångligt när vi lagar kållåda. Här, i den indiska varianten av kål låda (smakar liknande och har samma ingredienser) har man lämnat bort grädden och ugnen. Och vet ni va? Det här är ju mycket godare! 

2 dl basmatiris
500 g vit-, spets- eller sommarkål
500 g nöt- eller lammfärs
4 tsk curry
2 msk olivolja
2 dl vatten
4 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 msk hackad bladpersilja

4 msk mango chutney

1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
2. Finstrimla kålen
3. Fräs färs och curry i olja i en stor gryta. Tillsätt kålen och låt den fräsa med några minuter.
4. Tillsätt vatten och fond, krydda med salt och peppar. Låt småputtra ca, 20 minuter.
5. Strö över persilja vid servering, och servera med mango chutney.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0