INTERNATIONELLT

Gårdagens middag bestod av internationell plockmat! Sillsmörgås, vårrullar och italienskt! Gott var det men kom ihåg att äta en i taget och inte allt sammtidigt, för det tror jag inte skulle bli så gott!

SILLSMÖRGÅS


2-4 skivor mörkt bröd
matfett
2 matjesfiléer
1 ägg, hårdkokt
1 liten gul lök
1 msk ättika
3 msk grädde, vispad
1 msk ströbröd
1/2 tsk senap
lite nymalen peppar

Finhacka sillen och lägg den i en skål. Mosa med finhackat ägg och riven lök. Rör ner de övriga ingredienserna. Fördela sillröran på brödet!

 

VÅRRULLAR


100 g glasnudlar, vermicelli
2 msk olja
100 g fläskfärs (valfritt)
2 klyftor vitlök
2 dl riven morot
1 ägg
2 dl riven färsk kål
1 msk fisksås
1 pkt vårrulleplattor 12 x 12 cm
1 msk maizena och 1 msk vatten
5 dl olja till fritering
Söt chilisås + sojasås 

Låt vårrulleplattor eller filodeg tina några timmar innan. Låt glasnudlar bli mjuka i vatten (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar. Pressa vitlöken i en skål och blanda i nudlar, morot, ägg, kål och fisksås. Stek i olja under omrörning i fem minuter. Gärna i en wok eller panna med höga kanter. Låt svalna. Lägg 1 matsked fyllning på varje degplatta. Vik in ändar, rulla ihop och "klistra" skarven med maizena och vattenblandningen. Vårrullar kan nu frysas. Stek vårrullarna i solrosolja tills de fått en gyllengul färg. Du kan också ugnsteka dem på inoljad ugnsplåt. Servera på fat med söt chilisås att dipp i.


Och det italienska vet ni väll alla hur man lagar? På våran italienska taldrik ingick det tomat, mozzarella, basilika, soltorkade tomater, oliver och parmaskinka! 

                          


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0