CHOKLADFONDANT

Det här är den ultimata deserten för en choklad älskare. Chokladen bara rinner ut när man sätter i skeden. Den passar perfekt för att lysa upp den här mörka och dimmiga lördagen! Och ikväll blir det ju ännu mörkare när vi släcker lamporna i en timme för Earth hour. Är ni med?


CHOKLADFONDANT (8PORT.)

3 st ägg
130 g socker
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
55 g mjöl

1. Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.
2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.
3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.
4. Smörj och pudra 1,5 liters formar med kakao.
5. Fyll formarna till hälften med smet. Lägg ner en kula choklad och fyll den helt med smet. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.
6. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader.
7. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på serveringsfat. Fyllningen ska dock vara lös inuti, så att det rinner ut när man sätter skeden i den. Servera med röda vinbär och vaniljglass!




Kommentarer
Postat av: Andrea

hihi de dä va nä du, marre, valtti o ja laga hemma hos oss :D

2010-03-28 @ 11:08:54
Postat av: Cecilia

Å så gott det ser ut. Choklad i alla former... ♥

2010-04-02 @ 09:58:14
URL: http://flickanokakorna.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0