HALLONMOUSSEKAKA MED BROWNIEBOTTEN
Den här kakan är alldeles himmelsk. Jag tror verkligen inte att det finns en godarekaka!!!
Hallonmoussekaka med browniebotten:
1 ½ dl valnötter
1 ½ dl hasslenötter
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
2 dubbeldajm
5 dl vispgrädde
4 ½ gelatinblad
7 dl hallon
2 ½ dl strösocker
ca. ½ msk vaniljsocker
3 ½ dl matlagningsyoghurt
4 passionsfrukter
1.Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i 10 minuter och hacka dem grovt. Smält ihop smör och choklad. Blanda i nötterna.
2.Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en annan bunke. Rör i bakpulver och vetemjöl.
3.Vänd ner chokladblandningen och den krossade dajmen. Baka i springform 8-10 minuter. Låt svalna.
4.Vispa grädden. Blötlägg gelatinbladen. Mixa hallon, strösocker och vaniljsocker till en puré. Blanda med yoghurten.
5.Smält gelatinet. Rör ut lite av hallonmixen i den. Vänd till sist ner resten av hallonmixen och till sist grädden.
6.Häll blandningen över chokladbottnen och ställ formen i kylskåp i minst 2 timmar, gärna längre!
Den synns kanske inte så bra, men det var den ända bilden jag hade.