VÄRLDENS GODASTE ROSTEBRÖD!

Det här brödet lagade jag så gott som hela sommren och det är påriktigt alldeles sjukt gott!
Om man vill kan man naturligtvis byta ut vetemjölet mot fullkorns- eller rågmjöl.

TILL 2 BRÖD:

50g jäst
5dl mjölk
50g kallt eller varmt smultet smör
1tsk salt
12dl mjöl

Smula ner jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Blanda. Häll i smöret. Sett i salt, socker och mjöl. Knoda. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt i smorda formar och låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Pensla med ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0